facebook

Сервери з результатами голосування за громадську раду НАБ вилучили

Національне антикорупційне бюро вилучило сервери з результатами голосування за громадську раду.

1635203




Представники Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) і Держспецзв’язку вилучили сервери з інформацією після того, як стали відомі результати голосування за кандидатів до Ради громадського контролю Антикорупційного бюро. Про це Українській правді повідомив менеджер з комунікації Реанімаційного пакета реформ Андрій Андрушків.

Він зазначив, що за попередніми підрахунками активістів і журналістів, до Ради громадського контролю НАБ пройшли 15 кандидатів: Денис Бігус, Віталій Шабунін, Аліса Кисіль, Олександра Устинова, Дмитро Чаплинський, Дар’я Каленюк, Олексій Гриценко, Дмитро Шерембей, Олексій Хмара, Андрій Марусов, Олександр Гуменюк, Максим Опанасенко, Ярослав Юрчишин, Роман Маселко, Сергій Гула.

Більшість з них – представники антикорупційних організацій та журналісти-розслідувачі. Всього в голосуванні взялиучасть 16685 осіб.

Андрушків також зазначив, що відразу після закінчення голосування сервер з усією інформацією був видалений представниками НАБУ і Держспецзв’язку. Однак копія всієї інформації із голосування у відкритому доступі.

Це повторне голосування до Ради громадського контролю. Як повідомлялося, розпочате 26 травня голосування за кандидатів до складу Ради громадського контролю НАБУ було призупинено, оскільки громадськість надала відеодокази того, що голосування можна було сфальсифікувати, проголосувавши безліч разів з одного комп’ютера.

Порошенко доручив охороняти будівлю Антикорупційного бюро в Києві

Рада громадського контролю формується у складі 15 осіб, відібраних за результатами конкурсу, що проводиться шляхом рейтингового інтернет-голосування громадян. Понад 30 громадських об’єднань, статутна діяльність яких пов’язана із запобіганням та протидією корупції, подали 48 своїх кандидатів. На сьогодні прийом заявок вже завершено, інформація про кандидатів розміщена на сайті НАБУ.

Читайте також:  «комунізм – російський різновид націонал-соціалізму»

Шукайте деталі в групі Facebook