facebook

Сечовий міхур виробляє спирт: виявили жінку з рідкісним захворюванням

Пацієнтці радили пройти курс лікування від алкоголізму, хоча вона майже не п’є.



Американські лікарі в штаті Пенсильванія виявили невідоме раніше захворювання, яке фактично перетворило сечовий міхур пацієнтки в пивоварню, що виробляє етиловий спирт. Про це пише BBC з посиланням на журнал Annals of Internal Medicine.

Унікальне відкриття відбулося майже випадково. 61-річну жінку готували до операції з трансплантації печінки: вона страждала від важкого цирозу і запущеного діабету другого типу. Обидва ці захворювання нерідко зустрічаються у людей, що зловживають алкоголем. Але пацієнтка запевняла медиків, що практично не п’є. «Всі лікарі дійшли висновку, що вона приховує хворобливу пристрасть до алкоголю», – йдеться в повідомленні.

Кілька разів за результатами аналізів їй радили пройти курс лікування від алкоголізму, але хвора продовжувала наполягати, що напередодні навіть не доторкалася до спиртного. Один із співробітників клініки звернув увагу на те, що, незважаючи на високий рівень вмісту спирту в сечі, хвора зовсім не виглядає п’яною. Тоді він вирішив провести більш докладне дослідження, яке привело їх до відкриття.

Читайте також:  Повна антисанітарія: на Богородчанщині горе-матір занедбала п’ятирічну дитину

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.