facebook

Коронавірус змусив Зеленського провести важливі кадрові зміни, проти яких виступав Богдан

Зеленський ініціює кадрові призначення



Через відставку Богдана та загострення ситуації з коронавірусом, яка вимагає присутності у владі компетентних фахівців, Зеленський прийняв рішення зробити важливі кадрові зміни.

Президент України Володимир Зеленським своїм указом призначив Олексія Соловйова заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони. Про це повідомляє zn.ua.

Видання, посилаючись на дані власних джерел, зазначає, що указ про призначення Соловйова Зеленський вже підписав.

За даними видання, кандидатуру Олексія Соловйова на цю посаду ще восени минулого року подавав на розгляд президента секретар РНБО Олексій Данилов, але ексглава ОП Андрій Богдан був проти цієї кандидатури та поклав під сукно подання щодо Соловйова.

І лише зараз завдяки відставці Богдана та ситуації з коронавірусом, яка вимагає присутності у владі компетентних фахівців, було прийнято рішення про призначення Соловйова заступником секретаря РНБО.

Олексій Соловйов – доктор медичних наук і доктор фармакологічних наук. Він є експертом Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Соловйов був главою Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення та головним державним інспектором України з контролю якості лікарських засобів. Також був главою Державної служби України з лікарських препаратів і контролю за наркотиками, і главою Державної служби України з лікарських засобів (Держлікслужби України).

Також буде проведено ще одне призхначення. За даними “Дзеркала тижня”, буде призначено головного санітарного лікаря України. Цю посаду, ймовірно, отримає Віктор Ляшко, який до цього був заступником міністра охорони здоров’я України.

Читайте також:  Україну чекає новий спалах COVID-19? Що відомо про штам Дельта, які симптоми і хто під загрозою

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.