facebook

Закон про премії за пізній вихід на пенсію: деталі

Середній розмір збільшення надбавки за більш пізній вихід на пенсію становить близько 537 гривень.



У Міністерстві соціальної політики розповіли докладніше про законопроект про доплати за більш пізній вихід на пенсію. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська зазначила, що середній розмір збільшення надбавки становить близько 537 гривень.

За її словами, на сьогодні пенсійним законодавством встановлено різні розміри підвищення пенсії за більш пізній вихід на пенсію: вони залежать від дати призначення пенсії – до 1 січня 2004 року, тобто до початку дії закону Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, і після цієї дати.

“Рішення уряду, за умови його підтримки народними депутатами України, дозволить підвищити надбавки 1380 пенсіонерам, встановити єдиний підхід до визначення їхнього розміру, тим самим сприятиме справі відновлення соціальної справедливості”, – заявила міністр.

Глава міністерства додала, що законопроект може набути чинності 1 липня 2021 року.

Раніше Кабмін запропонував доплату за більш пізній вихід на пенсію. У разі схвалення Верховною Радою, рішення уряду дозволить підвищити надбавки пенсіонерам.

Як відомо, у 2020 році для виходу на пенсію чоловікам у 60 років і жінкам у 59 років (з 1 квітня 2020 року – 59 років 6 місяців) потрібно мати страховий стаж не менше 27 років. З кожним наступним роком страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, поступово зростатиме і у 2028 році він становитиме 35 років.

Раніше повідомлялося, що в Україні майже 83% пенсіонерів отримують пенсію до 4 тисяч гривень, що нижче за фактичний прожитковий мінімум.

Читайте також:  До кінця року в Україні двічі підвищать пенсії: Кому і на скільки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.