facebook

“Тиждень тому ми з нею мріяли про майбутнє”: дівчина і її дитина померли в жіночій консультації

26 лютого в жіночій консультації лікарні № 23 на Старих Більшовиків втратила свідомість і впала біля реєстратури 28-річна мешканка Єкатеринбурга Анастасія, яка перебувала на восьмому місяці вагітності. Жінці намагалися допомогти медики жіночої консультації, після – швидка, але ні Анастасію, ні дитину врятувати не вдалося.



Чоловік Анастасії Олег розповівз, що патологоанатом повідомив йому діагноз дружини – «розірвана аневризма грудної частини аорти».

– Мені пояснили, що це може бути і патологія, а могло статися і при ударі грудної клітини, що і сталося минулого тижня, коли вона втратила свідомість, – каже Олег. – Лікарі мене запевняють, що це вроджене, але я не вірю, адже батьки говорять, що вона ніколи не скаржилася на серце, до того ж ще до виходу в декрет вона пройшла повне обстеження, і на її роботі є підтвердження. Я вважаю, що лікарі не виявили це після першого непритомності, а швидка, яка проводила реанімаційні дії, ще більше розірвала їй аорту. Дитина – дівчинка – взагалі була абсолютно здоровою, зростання 53 сантиметри і 2600 грамів вагу. Але її не врятували.

Також Олег розповів, що в жіночій консультації йому не віддають карту Анастасії.

– Завідувач спочатку сказала, що карту мені не віддають, бо ми офіційно не одружені, – каже Олег. – Потім – що вона її відвезла в обласну лікарню №1. Я сказав, що я тільки звідти і там ніяких документів не було. Потім сказала, що прийшла поліція і все вилучила. Я попросив дати номер телефону того, хто забрав, і документ, що карту передали поліції. У підсумку вона мені відповіла, що карта знаходиться, швидше за все, в адміністративному корпусі лікарні № 23. Я вважаю, що вони щось намагаються приховати. У цій картці повинна бути довідка з лікарні про те, що вона здорова, яку їй видали, коли у неї сталася перший непритомність. Хоча вона після цього почала скаржитися, що у неї болить груди. Мені сказали, що, може бути, це і патологія, але буде точно відомо через 40 днів.

Читайте також:  Снайпер застрелив українського воїна, прикриваючись дитиною (фото)

Олег хоче домогтися справедливості, тому він буде писати заяву в прокуратуру.

– Буквально тиждень тому ми з нею гуляли, мріяли про майбутнє, а тепер її просто немає, – каже чоловік. – Я не знаю, на кого скаржитися в цій ситуації: в жіночій консультації не знали її діагноз, в 24-й лікарні після першого непритомності не провела повне обстеження. Швидка приїхала – вони, звичайно, просили її картку, де все має бути записано, вони, звичайно, боролися до кінця за її життя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.