facebook

В Італії на продаж виставили сир вартістю 1500 євро за кілограм

Ексклюзивний продукт має 15-річну витримку – його вживають з віскі або ромом.



Двадцять дев’ять ексклюзивних форм парміджано реджано (саме так в оригіналі називається пармезан), витриманих 15 років, будуть представлені в ресторані Fraschetta 58 в Модені найближчими тижнями. Ексклюзивний сир можна придбати за ціною 1500 євро за кілограм.

Виробництво сиру датується серпнем 2004 року. Ідея створення елітного пармезану виникла у власника молочної ферми в Модені. Карло Мінеллі, власник компанії, пояснює: “З огляду на те, що п’ятнадцять років необхідні тільки для старіння, ідея виготовити ексклюзивний пармезан прийшла моєму батькові близько 20 років тому”.

Мінеллі пояснив, що не існує способу переконатися, що форма зможе витримати настільки тривале старіння, тому, врешті-решт, після ретельного контролю і відбору, “вистояли” тільки 29 головок. У результаті виходить сир з яскравим характером, який можна поєднувати з віскі або ромом.

Сир продаватиметься в унікальній упаковці під назвою Veteris: це дерев’яна скринька, зроблена майстром з Трентіно, до якої додається ніж тосканської компанії Berti, призначений спеціально для такого сиру, з коротким лезом, щоб різати тільки дрібні пластівці.

Читайте також:  В Італії глава МЗС "розніс" свою партію через війну в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.