facebook

Енергія пристрасті: як підвищити свою сексуальність

Будь-яке спілкування, включно з сексуальним, – це ще й обмін енергіями. Іноді воно заряджає і надихає, але деколи повністю знеструмлює. А залежить полюс заряду, на думку експертів-сексологів, від балансу сексуальної енергії в парі. Про це пише ТСН.



Чисте задоволення. Анна Валенса, кандидатка філософських наук, керівниця київського Центру розвитку чоловіки і жінки “Епоха” впевнена в існуванні різних видів сексуальної енергії (у кожної людини свого), проте походження у них те саме – потік базової життєвої енергії – прани. Її ми можемо відчувати як биття пульсу, приплив сил, імпульс до руху. Буває ж, прокинувся зранку і вже втомився – отже, життєва енергія на нулі. Або, навпаки, не ходиш, а літаєш – значить, все з життєвою енергією у тебе ок. І з сексуальною теж.

Кров тече венами, а енергетичні потоки – чакрами – невидимим сплетінням залоз і нервових закінчень. Анна Валенса впевнена, що тип сексуальності людини залежить від того, в яких чакрах активована її сексуальна енергія. Наприклад, життєву силу акумулює перша червона чакра (розташована в районі куприка) – вона ж відповідає за хорошу ерекцію, вироблення змазки, приплив крові до статевих органів.

Секс на рівні червоної чакри – що називається, для здоров’я, розрядки, відтворення потомства. Якщо сексуальна енергія проходить через другу, помаранчеву чакру емоцій і задоволень (локація – трохи нижче пупка) – тут вже підключаються флірт, гра, уява. Ілюстрація – еротичні експерименти головних героїв з фільму “Дев’ять з половиною тижнів”: секс на кухні при світлі відкритих дверцят холодильника або ігри з полуницею в западинах оголеного тіла. Рівень серцевої, зеленої чакри – це романтичний та піднесений секс із обраною коханою людиною, з якою навіть якщо ти дуже втомився, для відновлення достатньо п’ятнадцяти хвилин спілкування.

Читайте також:  Троє дітей через паводок застрягли на острівці посеред річки

Взагалі, за спостереженнями Анни Валенси, більшість пар через кілька років подружжя скочуються до сексу рівня першої чакри – для зняття напруженості і підзарядки від партнера. Тому перша порада сталим парам – щоразу робити хоч щось інакше – як мінімум, змінювати локацію. Ну і обов’язково підтримувати в тонусі базове самопочуття – без цього енергетичний акумулятор швидко сяде. Чисте задоволення дуже ревниве, тому будь-яке відволікання від інтимного спілкування, (а ти поклав ковбасу в холодильник?) зводить нанівець сексуальну насолоду. Підсилюють потоки сексуальної енергії всі види мистецтва – музика, мистецькі виставки, відпочинок у красивих місцях, покупки витончених речей.

Творча і сексуальна енергія, на переконання Марго Березюк, системної розстановлювачки і психологині-практика, мають той самий заряд. Творчість розвиває в жінці сексуальність, і навпаки, щасливе сексуальне життя дає потужний імпульс для творіння. Намертво блокує потік сексуальної енергії тілом внутрішня напруженість.

Взяти, наприклад, бодибілдерів – вони мають ефектний вигляд, але в їхніх накачаних тілах дуже багато напруженості, тому в ліжку, де важливі розкутість і свобода рухів, не блищать талантами. Тіла більшості жінок теж скуті – травматичним сексуальним досвідом, глибокими комплексами і невпевненістю в собі. На приховування чогось завжди витрачається багато внутрішніх сил, в результаті сексуальна енергія не може текти вільно. Так що головний шлях до вивільнення своєї сексуальної енергії – позбутися думок, що напружують, стресів, опрацювати негативний досвід, стати нарешті собою, розслабитися і отримувати задоволення.

Посилити власну сексуальну енергетику Марго Березюк рекомендує з допомогою:

– регулярності. Чим частіше займатися сексом, тим більше зростає до нього інтерес;

– тактильності. Хвалити, чіпати, пестити своє тіло, втирати в нього ароматні масла, креми, підставляти спину під руки масажиста, купувати красиву білизну;

Читайте також:  Секс-скандал: українці лютують через «полуничку» в маршрутці (18+)

– спілкування. Частіше говорити про секс із партнером;

– флірту. Безневинний флірт у кафе з незнайомцем або колегою на роботі підвищує власну сексуальну енергетику;

– візуалізації. Спільний перегляд порнофільмів та їхнє обговорення чудово піднімають еротичний тонус.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.