facebook

“Висока еротика церкви”: в Одесі покарали священника УПЦ МП після лекції про сексуальність (відео та фото)

В Одесі протоієрея УПЦ МП, настоятеля храму святої мучениці Олександри при Одеському національному морському університеті В’ячеслава Рубського відлучили від церки за лекцію про сексуальність і “Христа як чоловіка”, яку він провів на богословській конференції.

Про це інформує “Dumskaya“.

Зазначається, що заборону на служіння та відлучення від причастя і спілкування з церквою наклав митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ МП Агафангел, де він вказав, що Рубський порушив священницьку присягу, “вводив віруючих у гріховну спокусу”, “знущався над церковним віровченням”, “хулу на Духа Святого”, про “невиправлення особистого життя”, “завзятість у гріхах” тощо.

Підставою для такого рішення став виступ священника на конференції, де він заявив, що православні церковні традиції не підтримують позитивного висвітлення любові і тим паче сексу.

Зокрема служитель церкви зазначив, що молитви закликають до любові, проте там жодним чином не згадуються “закохані серця”, секс, “багатоструменеві оргазми”.

Крім того в документі перераховуються деякі цитати з лекції, які на думку ієрарха, паплюжать імідж церкви: “Ченці табуюють сексуальні відносини навіть у шлюбі”, “Чернеча традиція вдалася до міфологізації і демонізації сексуальності людини”, “Церква не доросла до високої еротики”, “Для психолога зрозуміло, що укладачі житій сексуально стурбовані”,”Житія стають зрозумілими, якщо сприймати Христа як чоловіка, як самця” тощо.

Рубський заявив, що його слова були вирвані з контексту та подані абсолютно під іншим кутом.

Також він повідомив, що після підписання указу до церкви приїхали представники епархії та новий настоятель храму, вони намагалися опечатати майно, проте місцева громада не дозволила їм цього зробити.

Церкву опечатала універсальна охорона.



Священник підмітив, що намагався зустрітися з митрополитом, однак той відповів на це категоричною відмовою.

Читайте також:  Робота в Італії: ким можуть влаштуватися українці без знання мови

Крім того, Рубський додав, що радий виникненню даної дискусії та пообіцяв невдовзі відповісти на всі пункти звинувачення, висунутого проти нього.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.