facebook

В Україну повернулися миротворці з Ліберії

До Львова прибули 175 військових, які пробули в Африці 10 місяців.

1635420




В Україну під час ротації повернулися 175 військових 56-го окремого вертолітного загону місії ООН у Ліберії, повідомляє прес-служба Міноборони.

“У міжнародний аеропорт Львів сьогодні, 6 червня, прибули 175 миротворців 20 ротації 56 окремого вертолітного загону, які протягом десяти місяців виконували завдання місії ООН на африканському континенті – в Ліберії та Кот-д’Івуарі”, – сказано в повідомленні.

В аеропорту українських “блакитних беретів” зустрічали представники командування сухопутних військ Збройних сил України, рідні та близькі.

Начальник армійської авіації командування сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Валентин Пістрюга подякував особовому складу загону за якісне виконання завдань у складних кліматичних умовах африканського континенту.

“Упевнений, що набутий досвід як під час виконання завдань місії ООН у Ліберії та Кот-д’Івуарі, так і під час проведених заходів навчально-бойової підготовки допоможе кожному з вас успішно виконувати завдання, визначені державою”, – зазначив він.

На цей момент прибулі миротворці перебувають у розташуванні полку армійської авіації сухопутних військ, що дислокується у Львівській області. Протягом кількох днів усі військовослужбовці пройдуть традиційне медичне обстеження.

Водночас повідомляється, що ротація національного контингенту повністю не завершена.

“У Ліберії та Кот-д’Івуарі ще перебувають військовослужбовці загону, які передають своїм наступникам – миротворцям 21 ротації – майно, військову техніку та озброєння”, – зазначили в Міноборони.

Нагадаємо, раніше Верховна Рада схвалила допуск підрозділів збройних сил інших держав на територію України у 2015 році для участі у багатонаціональних навчаннях.

Читайте також:  Лавров: Ідея введення миротворців в Україну не отримала розвитку

Шукайте деталі в групі Facebook