facebook

Шмигаль про воду в Крим: треба подавати, бо там живуть українці

Новопризначений Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що воду в окупований Крим треба подавати, бо там живуть українці, а Крим — це Україна

Пряма мова: “Питання подавання води в окупований Крим — це не питання торгівлі з окупантом, це не питання якогось бізнесу, це питання гуманітарної відповідальності перед людьми, які вживуть в Криму. Неподача туди води призведе до гуманітарної катастрофи… Там живуть українці, ми не перекриємо воду для українців”.

Деталі: Він додав, що Крим – це Україна, а окупант не може нести відповідальність за українців, які там живуть.

ПІсля етеру Денис Шмигаль опублікував допис в Facebook, де зазначив, що уряд України не може подавати воду в окупований Росією Крим до деокупаціі півострова та повернення його до складу України.

Що передувало:

Голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія в ефірі телеканалу “Прямий” сказав, що погодився би пустити воду в анексований Крим в обмін на поступки з боку президента РФ Володимира Путіна щодо Донбасу.
Новопризначений голова Офісу президента Андрій Єрмак заявляє, що питання подачі Україною води в окупований Росією Крим на переговорах ніколи не піднімалося.
Водночас 4 лютого постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич заявив: “Жодної води до деокупації”.
Коментуючи заяву Арахамії, лідер Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що пустити воду в окупований Крим означає здати Росії півмільйона кримських татар.
Прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Крим не може бути об’єктом будь-якого “розміну”, в тому числі заради подачі води на півострів з боку України.

Читайте також:  “Російський Крим” на Google Maps: посол України в США закликав корпорацію виправити зображення

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.