facebook

Українським військовим введуть обмеження в соцмережах

Практика обмеження активності військових в соцмережах працює в безлічі армій світу, зазначила чиновниця.



Заступник міністра оборони Аліна Фролова розповіла про гібридну інформаційну війну, про що пише в п’ятницю, 6 березня, Укрінформ.

За її словами, інформаційна війна небезпечна тим, що вона постійно змінюється.

“Методи змінюються щодня. Як тільки з’являється можливість нанести точковий удар в якийсь елемент, відразу ворог це робить.

Відносно військових… Ми маємо приклади розсилки ворогом SMS нашим хлопцям. Тобто установки, які дозволяють на лінії розмежування розкидати есемески – і наші бійці періодично можуть отримувати повідомлення про те, що “вас чекають вдома”, що “залиште позиції”, тобто ті речі, які можуть психологічно на них впливати “, – розповіла Фролова.

За її словами, інтенсифікація таких вкидань буває різною, але якоїсь системи тут не спостерігається.

Мета цих методів – підбурювання до певних негативних настроїв серед військових, інтенсифікація обговорення проблемних питань, створення паніки.

Протидіяти цьому, за словами чиновниці цілком реально.

“Що ми можемо зробити з цим? Ми можемо, по-перше, навчати наших бійців діджітальної гігієни і критичного мислення. Це довгий процес, але іншого запобіжного заходу немає. По-друге, необхідно вводити певні обмеження. Це не дуже популярна тема, але обмеження необхідні. Потрібно розуміти, що якщо людина в армії, то він не може фотографувати і викладати фото з геолокації, він не може публікувати, в якому підрозділі він знаходиться, він не може робити багато інших речей, які собі дозволяє людина без погон “, – зазначила ролів.

Зараз мова йде про певні правила, які вводяться для військових.

“У нас є документи, які носять рекомендаційний характер, але ми зараз розробляємо саме політики, які б унормувати це питання”, – повідомила заступник міністра.

Читайте також:  “Збирали данину з перевізників”: поліція затримала відомих “рекетирів”

Нові правила щодо “діджітальної гігієни” будуть однаковими як для військових на лінії розмежування, так і для строковиків в інших регіонах України.

Як відомо, напередодні помінявся глава Міноборони. Місце Андрія Загороднюка зайняв Андрій Таран.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.