facebook

Міжнародний жіночий день. Історія походження. Привітання зі святом

8 березня – є Міжнародним жіночим днем. У цей день відзначаються досягнення жінок в політичній, економічній та соціальних сферах. Історія святкування всесвітнього дня жінок, бере початок ще в далекому 1857 році 8 березня, коли багато невдоволених працівниць фабрик Нью-Йорка вийшли на страйки, задля рівних прав жінок з чоловіками. Вони вимагали гідної оплати праці та скасування 16 – годинного робочого дня – до 10 годин на добу. Ще активістки намагались привернути належну увагу до жіночої освіти та право на голосування. Саме з того часу почалась боротьба жінок за свої права. Саме після цих протестів почались з’являтися перші жіночі профспілки, та лише після них на навчання до університету взяли першу дівчину.

В лютому 1908 році на вулицях Нью-Йорка знову розпочалися страйки невдоволених своїми правами робітниць. На них вийшли майже 15000 жінок. А в 1909 році американські соціалісти вирішили, що потрібно відзначати міжнародний жіночий день, і припадав він на останню неділю лютого. В 1014 році почали святкувати Міжнародний жіночий день саме 8 березня. А в 1975 році ООН визнали 8 березня – Днем боротьби за жіночі права.



Матусю дорогенька, мила, золотенька,

Будь завжди щаслива, здорова і красива

Будь як квіточка весняна

Будь як сонечко ласкаве

Люблю тебе сильно, рідненька моя.

Матінко рідна, ласкава й тендітна

Нехай свято весняне тобі принесе

Тепла на душі, здоров’я і щастя

Нехай доля тебе від недуг вберже.

Дорогі жінки й дівчата

Шлю вам щирі я вітання

І найкращі побажання.

Зичу щастя і добра

Миру, радості й тепла.

З 8-им березням тебе щиро я вітаю Кохання,

радості й добра Від душі бажаю.

Читайте також:  Що чоловікам подобається у жінках: краса, інтелект, почуття гумору, природність, кулінарні здібності та інше

В цей чудовий ясний день

Я тебе вітаю Нехай доля принесе Миру і кохання.

В світле, радісне, весняне свято Зичу здоров’я, радості й достатку.

Нехай добро не оминає хату

Нехай доля робить з буднів свято.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.