facebook

Повернення податку тепер реальність. Уряд приголомшив рішенням. Хитрощі закону

Українці, які працевлаштовані офіційно, мають право повернути частину сплаченого прибуткового податку за минулий рік, якщо протягом року вони витрачали кошти на на іпотеку, лікування, освіту або страховку.



Про це повідомляє Обозреватель.

Так, якщо на іпотеку (відсотки), навчання або лікування в минулому році було витрачено 20 тисяч гривень, в цьому році можна отримати компенсацію в розмірі 3600 гривень. Розмір компенсації обчислюється за формулою: сума витрачених коштів×18%.

Якщо розмір офіційної зарплати за минулий рік склав 156 тисяч гривень (13 тисяч на місяць), компенсацію можна отримати на витрати загальною сумою не більше річного доходу.

При цьому компенсацію можуть отримати громадяни України, які витратили гроші в українських компаніях. Тобто якщо відправитися на лікування, наприклад, в Ізраїль, на компенсацію розраховувати не варто.

А тим часом нещодавно українці були налякані чутками про те, що громадян країни змусять декларувати всі свої доходи на банківських картках, а потім сплачувати з них податки. Державна фіскальна служба запевнила, що такого не станеться.

Також повідомлялося, що у фракції “Слуга народу” внесли пропозицію, яка може суттєво вдарити по кишені окремих категорій громадян – податок на доходи хочуть нараховувати по новій системі: чим більше отримуєш, тим більше платиш.

Читайте також:  Волонтери "Дому Сірка" закликають допомогти придбати УАЗ для потреб притулку

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.