facebook

Гірше не буде: Кабмін хоче відібрати в українців пільгові 100 КВт електроенергії

Підвищення тарифу на електроенергію для населення, яке споживає до 100 кВт — год на місяць, до значення 1,68 грн / кВт — год дозволить зменшити обсяги ПСО на ринку і вивільнити кошти в розмірі 10 млрд грн.



Про це повідомив і. о. міністра Олексій Оржель.

“Якщо говорити про 100 кВт і скасування пільгової ціни в 90 копійок, то цей показник відіграє набагато більше. Це еквівалент 10 млрд гривень вивільнених грошей на ринку електричної енергії”, — сказав він.

Також в. о. міністра прокоментував пропозицію зробити ринкову ціну на електроенергію для домогосподарств, які споживають понад 500 кВт — год на місяць.

“Якщо ввести якусь межу, наприклад, 500 кВт споживання, то все будуть намагатися залишитися під цією планкою. Ми вважали, скільки це в грошах — невелика величина і вона в даному випадку є не визначальною”, — додав він.

Раніше Оржель розповів про зниження цін на електрику і газ.

“Тариф на електричну енергію за період роботи уряду знижений в середньому на 26%. Якщо говорити про те, як вдалося знизити ціну на газ, були дійсно великі ризики того, що у нас не вийде підписати договір на транспортування. Як результат — вийшло, це дозволило забезпечити зниження ціни на газ для споживачів щодо січень до січня на 25%”, — сказав глава Мінекоенерго.

Читайте також:  "Привіт" із Сибіру: в Україну увірветься найхолодніша зима за 30 років

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.