facebook

“Чорний вівторок” Для Росії. Біржі відкрились катастрофічним падінням

“Сбербанк” провалився на 9,3%, “Газпром” – на 11%.




Failure, risk taking, work stress

Індекси провідних російських компаній 10 березня рекордно падають на глобальному тренді щодо зниження показників.

Станом на 9:00 за київським часом показники РТС демонструють падіння мінус 16%, Мосбіржа – мінус 10,3%. Тенденція за останні кілька хвилин значно посилилась.

Лідерами падіння є акції таких компаній:”Територіальна генерувальна компанія” (мінус 18,5%), “НОВАТЕК” (мінус 12,5%), “Татнефть” (мінус 13%), “Сбербанк” (мінус 9,3%), “Газпромнефть” (мінус 12%), “Аерофлот” (мінус 7,8%), “Лукойл” (мінус 15,5%).

Тим часом нафта Brent після рекордного за 30 років обвалу дещо заросла, станом на ранок 10 березня її торгують за 36,32 долара за барель.

Російські канали у всіх бідах звинувачують Саудівську Аравію, мовляв, угоду країн ОПЕК + “розвалили саудити”, які хочуть “наростити видобуток в боротьбі за ринки збуту”.

Нагадаємо. 9 березня в РФ курс рубля різко пішов донизу через обвалення вартості ф’ючерсу на нафту марки Brent. До цього ОПЕК і Росія не змогли домовитися про збереження угоди щодо обмеження видобутку сировини. Після цього Саудівська Аравія вирішила знизити ціни на свої поставки і збільшити видобуток нафти.

Читайте також:  Путін вже у 2017 році може довести Росію до банкрутства - польські ЗМІ

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.