facebook

Більшу частину зустрічі Обама і Меркель обговорювали Україну

“Трохи більше як половина зустрічі, яка була у лідера США з канцлером Меркель, була присвячена Україні”, повідомили в Білому домі.

1635752




Більше як половину зустрічі президента США Барака Обами і канцлера Німеччини Ангели Меркель на полях саміту “Великої сімки” було присвячено Україні. Про це повідомили в неділю, 7 червня, представник Білого дому Джош Ернест, передає РІА Новости.

“Трохи більше як половина зустрічі, яка була у президента з канцлером Меркель, була присвячена Україні та необхідності того, щоб G7 і європейські партнери продовжували демонструвати єдність щодо Росії і її дестабілізуючих дій в Україні”, – заявив Ернест.

З його слів, Меркель “відігравала важливу, провідну роль” у збереженні цієї єдності.

“Наша мета – домогтися того, щоб вона (єдність – ред.) збереглося з низки питань, в тому числі щодо санкцій, які накладають істотну ціну на економіку Росії і є результатом дестабілізуючих дій Росії щодо України”, – додав Ернест.

З його слів, для Обами важливо “послати сигнал” про продовження санкцій.

Обама і Меркель пов’язали санкції проти Росії з мінськими угодами

Як повідомляв Кореспондент.net, 7 червня в замку Ельмау в німецькому місті Гарміш-Партенкірхені розпочався саміт G7.

Президент Петро Порошенко натякнув, що Україна очікує від саміту “Великої сімки” рішення про передачу сучасних озброєнь і посилення співробітництва у військовій та військово-технічній галузі.

Читайте також:  США передали Україні польовий госпіталь за $7,6 млн

Шукайте деталі в групі Facebook