facebook

Канада, Німеччина і Великобританія виступили за єдину позицію щодо України

Глави Канади, Німеччини та Великобританії також підкреслили, що Росія повинна “поважати і виконувати мінські угоди”.

1635750




Канадський прем’єр-міністр Стівен Харпер в ході саміту G7 в Німеччині провів зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і прем’єр-міністром Великобританії Девідом Кемероном. Про це в неділю, 7 червня, повідомила прес-служба канадського прем’єра, передає ТАСС.

Лідери країн, як наголошується в повідомленні, “підтвердили важливість підтримки єдиної позиції (країн сімки, – ред.) щодо ситуації в Україні”. Глави Канади, Німеччини та Великобританії також підкреслили, що Росія має “поважати і виконувати мінські угоди”.

Харпер також обговорив з Меркель і Кемероном економічні питання. Зокрема, мова йшла про якнайшвидшу ратифікацію торговельної угоди між Канадою та ЄС. У бесіді з британським прем’єр-міністром Харпер торкнувся теми боротьби з міжнародною терористичною організацією Ісламська держава в Іраку і Сирії, де Канада і Великобританія беруть участь в операції з ліквідації ісламістів.

У прес-службі також повідомили, що канадський прем’єр-міністр в ході саміту G-7 провів зустрічі з головами Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером та Європейської ради Дональдом Туском, на яких обговорив деталі остаточної ратифікації угоди про торгівлю між ЄС і Канадою. Крім цього, обговорювалася ситуація в Україні та Греції.

Як повідомляв Кореспондент.net, 7 червня всі лідери країн “Групи семи” прибули в замок Ельмау в німецькому місті Гарміш-Партенкірхені, де розпочався саміт G7.

Президент Петро Порошенко натякнув, що Україна очікує від саміту “Великої сімки” рішення про передачу сучасних озброєнь і посилення співробітництва у військовій та військово-технічній галузі.

Читайте також:  “Стільки лиха пережила”: відомі коміки довели зал до сліз піснею про Україну (відео)

Шукайте деталі в групі Facebook