facebook

З полону звільнений захоплений при атаці на Мар’їнку боєць – Міноборони

Роман Марченко був поранений під час боїв під Мар’їнкою та захоплений сепаратистами ДНР.

1635745




Військовослужбовець 28-ї окремої гвардійської механізованої бригади Збройних сил України Роман Марченко, якого сепаратисти захопили під час спроби штурму Мар’їнки на початку червня і незаконно утримували, звільнений. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив радник заступник міністра оборони Василь Будик.

“З полону був звільнений боєць 28-ї бригади, якого захопили бойовики при атаці на Мар’їнку, Роман Марченко”, – написав він у неділю ввечері.

Нагадаємо, 6 червня спікер Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що Роман Марченко був поранений під час боїв під Мар’їнкою та захоплений сепаратистами ДНР.

Сепаратисти показали нові відео боїв за Мар’їнку

Зі слів Будика, сепаратисти утримували військового в Донецьку і під тортурами змусили його зробити для російських ЗМІ низку заяв про бої під Мар’їнкою. Він підкреслив, що інформація, озвучена Марченком, є неправдивою, виголошена під тиском і в результаті тортур.

3 червня близько 4:00 під Мар’їнкою сепаратисти почали прорив. У ДНР звинуватили в обстрілі українську армію. У штабі АТО заявили, що на Мар’їнку наступають 20 танків і тисяча сепаратистів.

Зупинити наступ силам АТО вдалося ближче до вечора, коли Генштаб повернув до лінії фронту артилерію. Пізніше бої знову поновилися, але ближче до ночі спостерігачі заявили про припинення вогню в Мар’їнці.
За матеріалами: Корреспондент.net

Читайте також:  Минула доба в зоні АТО пройшла без втрат, - Лисенко

Шукайте деталі в групі Facebook