facebook

В Україні підтвердили ще два випадки зараження коронавірусом

В Україні офіційно підтвердили ще два випадки захворювання коронавірусом.

Як повідомили в пресслужбі МОЗ увечері в четвер, 12 березня, інфекцію виявили у пенсіонерки з Житомирської області і чоловіка з Чернівецької області, дружина якого перебувала в Італії протягом останніх 14 днів.

“Пацієнти ізольовані, їм надається симптоматичне лікування, відбувається робота з контактами. Раніше в Україні був зафіксований 1 випадок коронавірусу COVID-19 – у чоловіка в Чернівцях, наразі його стан задовільний”, – йдеться у повідомленні.

Зі свого боку лікарка Ольга Голубовська повідомила, що на Житомирщині вірус у 49-річної жінки виявили методом полімеразної ланцюгової реакції. Вона повернулася з Польщі 1 березня.

“Якщо підтвердиться випадок – мене це більше радує, ніж засмучує. Чим більше ми виявимо, тим більше шансів локалізувати хоч якось інфекцію. Дочекаємося остаточних результатів”, – написала вона.

Нагадаємо, в Чернівцях нещодавно у 39-річного чоловіка, який захворів коронавірусом, повторні тести на інфекцію дали позитивний результат.

Всесвітня організація охорони здоров’я навіть відправила спеціальну місію в Україну через коронавірус. Також в Україні розроблять порядок примусової госпіталізації людей, які заражені коронавірусом.

Читайте також:  Коронавірус встановив новий антирекорд за добу в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.