facebook

Центральне питання саміту G7 – Україна

Як повідомляє “Le Figaro”, одним з головних джерел неспокою для керівництва «сімки» є Україна.


З підписання другої мінської угоди минуло вже три місяці, проте ситуація все ще нестійка, а перемир’я знаходиться під постійною загрозою.

Барак Обама відкрито засуджує російську «агресію» в Криму, яка коштувала Москві місця у колишній «вісімці». Ангела Меркель у свою чергу виступає за жорстку лінію.

«Обидва лідери домовилися, що дія санкцій повинна бути прив’язана до повного виконання Росією мінських угод і дотримання українського суверенітету», – повідомили після зустрічі керівництва двох країн.

Однак французи дотримуються більш гнучкого підходу: підйом напруженості не повинен автоматично означати посилення санкцій. «Це занадто поспішно, так справа не робиться», – попереджають в Єлисейському палаці.

Європа розгляне питання наприкінці червня. Змінити підхід до санкцій зможе лише повне виконання мінських угод. У сторін є термін до кінця року для реалізації взятих на себе зобов’язань.

Джерело – http://www.lefigaro.fr/international/2015/06/07/01003-20150607ARTFIG00173-l-ukraine-au-coeur-des-preoccupations-du-g7.php

Читайте також:  Італія оголосила локдаун на Новий рік і Різдво

Шукайте деталі в групі Facebook