facebook

В Італії придумали, як вилікувати коронавірус

Італійські медики провели дослідження, які показують результативність препарату від ревматоїдного артриту в лікуванні нового коронавірусу COVID-19.



Як передає tg24.sky.it, випробування тоцилізумабу, також відомого як атлізумаб, відбулися в деяких лікарнях країни, зокрема в Неаполітанському інституті раку Паскаля.

Як пояснив онколог Паоло Асьєрто, використання ліків дозволяє пацієнтам із COVID-19 відновити дихальну функцію.

Цей препарат зазвичай використовується для боротьби з інфекціями, викликаними ревматоїдним артритом, а також як імунологічна терапія при лікуванні пухлин.

“Він показав, що ефективний проти пневмонії, викликаної COVID-19… Тоцилізумаб впливає на запалення, а не на вірус”, – пояснив Асьєрто. Він розповів, що перших двох пацієнтів цими ліками почали лікувати у вівторок, а наступного дня вирішили застосувати препарат ще до двох інфікованих.

Зазначається, що препарат активний відносно рецептора інтерлейкіна-6, речовини, що виробляється організмом під час запалення і присутня на високому рівні у пацієнтів із ревматоїдним артритом.

“Випробувати це на деяких випадках – це перший факт, перша ознака. Однак із наукової точки зору необхідно провести експерименти з оцінкою параметра на значній вибірці суб’єктів”, – додав Сільвіо Брусаферро, президент провідного науково-технічного органу Національної служби охорони здоров’я Італії Istituto Superiore di Sanità (ISS).

Читайте також:  У горах Італії музиканти зіграли на інструментах з льоду (фоторепортаж)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.