facebook

Від 17 до 51 тисячі гривень: Марцінків доручив штрафувати підприємців, які порушують правила карантину. Арсен, Епіцентр та інші не закрилися

В Івано-Франківську провели нараду з представниками ринків та великих торгових центрів з приводу карантину. Решту підприємців проінформували телефоном. Більшість з них з розумінням поставилися до обмежувальних заходів. Про це повідомила начальниця управління економічного та інтеграційного розвитку Надія Кромкач на оперативній нараді у міського голови.

Вона проінформувала, що кінотеатри в Івано-Франківську вже зупинили роботу. Закрилися 35 закладів харчування, залишаться працювати лише ті, в яких працює служба доставки. Зупиняють роботу книгарні.

Готелі зменшили кількість працівників. В закладах, в яких працює менше як 10 осіб, проводять заходи захисту персоналу та відвідувачів.

Призупинили роботу шість перукарень і салонів краси. У решті таких закладів працює менше 10 осіб. Тому там будуть проводити дезінфекцію.

Міський голова Руслан Марцінків зазначив, що Верховна Рада сьогодні ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19).

Він проінформував, що за порушення санітарних правил передбачений штраф від 17 до 51 тисячі гривень. Тому доручив правоохоронцям звернути увагу на підприємців, які порушують правила карантину.

Начальниця Служби оперативного реагування Зореслава Гелеван розповіла, що франківці на “гарячу лінію” повідомляють, що працюють магазини



“Арсен”, “Копієчка” на Мазепи та “Все по 2 гривні” на вулиці Січових Стрільців.

Нагадаємо, від сьогодні до 3 квітня в Івано-Франківську повинні закритися всі заклади, окрім продуктових магазинів, АЗС і аптек.

Як писав КУРС, міська рада Івано-Франківська, спрямувала 5 млн грн на заходи запобігання масовому розповсюдженню коронавірусної хвороби на території міської ради.

Читайте також:  Оренда житла як школа виживання: Як господарі зйомних квартир знущаються над мешканцями. Таке і в страшному сні не присниться

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.