facebook

Порошенко схвалив збільшення кількості уроків фізкультури в школах

Кількість фізкультури в школах збільшиться з 2 до 3 уроків на тиждень.

1636332




Президент України Петро Порошенко підписав закон України №453-VIII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підтримки дитячо-юнацького спорту та фізичного виховання дітей”. Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

“Повернуто з підписом Президента (08.06.2015)”, – йдеться в статусі проходження документа.

Даний закон відновлює в законі “Про фізичну культуру і спорт” норми щодо обов’язковості посад фахівців з фізичної культури в дошкільних та інших навчальних закладах.

Також закон передбачає збільшення мінімальної кількості уроків фізичної культури в загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах з 2 до 3 на тиждень.

Крім того, заборонено скорочення існуючої мережі державних і комунальних закладів фізичної культури і спорту без згоди центрального органу виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики у сфері фізичної культури і спорту, а також скасовуються норми про введення плати за навчання дітей у дитячо-юнацьких спортивних школах.

Нагадаємо, 19 травня 2015 року Верховна Рада прийняла цей закон в цілому. За відповідний законопроект №2067 проголосували 242 нардепи при 226 мінімально необхідних.

Читайте також:  Зміст приголомшує: в одному з київських ресторанів, відкривши мішок з картоплею, знайшли дивну записку

Шукайте деталі в групі Facebook