facebook

Іра Парипа: Привіт з Італії або вигляд зсередини. Лікарі падуть з ніг, теж заражаються і хворіють…

Привіт з Італії.

Хочу розповісти вам трохи про нашу ситуацію, ні в якому разі не для паніки, вона нам вкрай не потрібна. Нам всім потрібне ясне мислення і спокій, проте максимальна відповідальніть. Я зазвичай не турбую стрічки своїх друзів негативом, проте сьогодні мушу дозволити собі написати вам цей пост. Я живу в самому епіцентрі пандемії, де зараз ситуація найважча – в Бергамо, регіон Ломбардія.
На питання, як Італія справляється, відповім: Італія не справляється. Число нових хворих – біля 3000 щодня. Враховуючи, що сьогодні вже десятий день як триває строгий карантин (з 8 березня), а вулиці порожні і з дому виходити заборонено, це означає, що всі ці “нові” хворі були вже інфіковані ДО карантину і їх вже тоді були тисячі, але про це ніхто не знав. На момент 8 березня їх було 7.375, а зараз ця цифра 35.730 (вчорашні дані). Вони ходили по вулиці і в гості, на дитячі майданчики, на каву і на барбекю до родичів, хоча карантин вже був(!), проте на той момент люди уявляли собі карантин саме так. Тобто ці всі люди продовжували своє звичайне соціальне життя, а хворіти починають тільки зараз, протягом цих двох тижнів. Інкубаційний період віруса – 2 тижні (людина вже інфікована, але про це може ще не знати 2 тижні).

І тому моє послання до вас від усього серця: залишайтеся повністю вдома! Це є надважливо! Саме від зараз, від ВЖЕ. Дивлячись на ваш карантин, мушу це все вам написати. Так, Італія допустила багато помилок. Багато помилок зробили політики, також багато і самі люди. Ця хвороба вчить нас бути дисциплінованими і свідомими. Вчить розуміти, що від однієї людини залежить життя інших, як мінімум – твоїх близьких людей. Бережіть себе, залишайтеся максимально вдома, виходьте ТІЛЬКИ за нагальної потреби (харчі 1 раз в 2 тижні). Хліб можна класти в морозилку, він після розмороження пахне, як свіжоспечений і ще кращий, ніж вчорашній. Знайдіть собі заняття вдома. Це єдине, що ви можете зробити для себе і своїх рідних, але те, що справді допоможе. Обіймаю віртуально, здоров’ячка вам всім!

Читайте також:  Вчені стверджують, що знайшли решти Ноївого ковчегу



Привіт з Італії 2, або вигляд зсередини.
Продовжуючи попередній пост, кілька слів про наші реалії зсередини.
У лікарнях не вистачає лікарів, медсестер, апаратів для інтубації, місць. Лікарі падуть з ніг, теж заражаються і хворіють. Лишень в Бергамо 90 хворих серед лікарів і медперсоналу. Надати усім допомогу реанімації, нажаль, не вдається. Апаратів для інтубації на всіх немає. Реанімують вибірково, за критерієм віку і відсутності інших хворіб, всі інших позначають табличкою “не реанімувати” і люди вмирають, так і не дочекавшись допомоги, на самоті, без близьких поруч. Якщо є можливість, їм дають телефон, щоб подзвонити додому і попрощатись з близькими. Часто такої можливості немає. Хворих забирають з дому самих, без супроводу рідних, зі словами “ми вам подзвонимо”, і рідні днями чекають вдома на звісточку. Дзвонять, коли вже помер, або коли минула небезпека.

Те саме з хворими, яких забирає швидка по інших хворобах (з інфарктами та ін.), родичі чекають на дзвінок. Всі інші відділи віддали на коронавірусних, крім педіатрії і родзалу. Хоронять теж без родичів, при закритому цвинтарі, комунікують з родичами лишень по телефону. В маленьких селах, де на цвинтарі хоронять лиш 1 людину на раз, чула, що дозволяється присутність когось одного з родичів. На даний час цвинтар Бергамо таки не справляється (ще в минулому перепості від Alina Benko це було фейком і ми сміялися). Крематорій також не встигає спалювати таку кількість померлих, хоч і працює 24h, труни везуть на кремацію в інші області, які погодилися допомогти. Цієї ночі з Бергамо було вивезено 60 трун військовим транспортом. Смертність в кожній країні інша, і залежить від рівня медицини і запасів необхідного. Розповсюдження хвороби – від самих людей. Не панікуйте, але будьласка, залишайтеся вдома. Це єдине, що ви можете зробити для себе і своїх рідних, єдине, але те, що справді допоможе. Памятайте, що у ваших долонях як мінімум кілька життів, ваше і ваших любих.
Здоров’ячка вам всім❤

Читайте також:  Лікар назвав небезпечні симптоми COVID-19, за яких треба терміново діяти

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.