facebook

34 тисячі штрафу і півроку тюрми: закарпатка з Нижніх Воріт заплатить за нехтування карантином?

34 тисячі гривень штрафу і 6 місяців в’язниці? – закарпатка, яка повернулась з Італії, замість карантину ходила в магазини, на базар, в басейн – зараз вся родина в інфекційній лікарні.

Мешканка Нижніх Воріт разом з чоловіком і сином повернулись додому з-за кордону.

Як повідомляється на сторінці “Ужгородські новини”, незважаючи на необхідність карантину та зауваження своїх односельчан, жінка і її рідні не дотримувались обмежувальних заходів, ходили по магазинам, до знайомих, були на базарі в райцентрі. Жінка, до речі, за освітою є фармацевтом, пише УН в соцмережі Фейсбук.



“Потім вся родина поїхала на басейн в с. Поляна. Звідти їх і забрала швидка – в сина піднялась температура. Всю родину, а також брата жінки, який живе поруч, госпіталізували в інфекційну лікарню. Зараз очікують на результати аналізів з Києва.

Згідно прийнятого закону, особи, які не дотримуються карантину, караються штрафом до 34 тис.грн. і обмеженням волі на строк до 6 місяців” – йдеться у дописі.

Попри це люди масово порушують умови карантину, а поліція бездіє. Через це експерти прогнозують для України ще гірший розвиток епідемії, ніж спостерігається зараз в Італії, пише “УН”.

Також, маємо зазначити, як повідомили у поліції Закарпатської області, сьогодні, 22 березня, в ході проведення моніторингу мережі Інтернет поліцейські виявили публікацію, щодо порушення обмежувальних заходів закарпаткою, яка повернулася з Італії.

“Працівники поліції на дане повідомлення відреагували оперативно та провели перевірку, за результатами якої з’ясовано, що інформація не відповідає дійсності. На території Закарпаття, в тому числі, на Свалявщині,у селі Поляна, розважальні та рекреаційні заклади не діють. Працівники поліції працюють в посиленому режимі та здійснюють цілодобовий контроль за дотриманням карантинних заходів.

Читайте також:  Коронавірус: італійські експерти пропонують дозволити старим людям вмирати

У зв’язку з цим, просимо громадян не розповсюджувати недостовірної інформації, а про відомі вам факти порушень обмежувальних заходів інформувати поліцію“, – повідомив Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.