facebook

Лікар Комаровський відповів на запитання, чи можна протирати руки горілкою через коронавірус (відео)

Як зазначив лікар, горілка не дезінфікує.

Відомий український лікар Євген Комаровський відповів на запитання, чи можна протирати руки горілкою замість антисептиків в умовах коронавірусу COVID-19.

“Можна протирати, сенсу — жодного. Коротше кажучи, не можна. Не дезінфікує горілка”, – зазначив лікар. “Для надання антисептичного ефекту щодо коронавірусу концентрація спирту повинна бути не меншою за 65%… Купуючи санітайзери, звертайте увагу на концентрацію спирту”, – наголосив педіатр. Він додав, що 90% спиртом протирати руки не варто, він висушить шкіру. Якщо вище 65%, обробляти можна, але тільки з додаванням гліцерину.

“Гліцерин сповільнить швидкість випаровування спирту, тобто бактерицидний ефект буде вищим”, – підсумував Комаровський. Але це варто використовувати, якщо вам недоступні нормальні засоби для дезінфекції.




Дивіться відео з 04:25 і з 15:48

Нагадаємо, в умовах коронавірусу ВООЗ рекомендує частіше мити руки та користуватися антисептиком. Але в Україні, наприклад, останній засіб — товар, який можна відшукати зараз не у всіх аптеках і магазинах. Тому пропонуємо вам скористатися порадами ВООЗ і наводимо простий рецепт виготовлення антисептика для рук з інгредієнтів, які ви зможете знайти в будь-якій аптеці.

Читайте також:  Зеленський ухвалить рішення, яке змінить хід історії, а Україна буде в НАТО: астролог озвучив прогноз

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.