facebook

The Wall Street Journal: “Як змістити Путіна”

Інтернет-портал The Wall Street Journal опублікував статтю “Як змістити Путіна” (How To Take Down Putin). Замість того, щоб відправити американські війська в Україну, щоб вибити російських загарбників зі сходу і півдня України та з



Криму
, видання пропонує вдарити по кремлівсько-путінському режиму «мирними заходами»:

1. Бойкотування Чемпіонату Світу з футболу 2018 або демонстрація того, що він був отриманий Росією корупційним способом (і тому недійсний), буде тяжким уроком для росіян як наслідок того, що ними керують нечесні люди.

2. Необхідно проводити політику озброєння України так, щоб вона могла наносити більш важкі – і незаперечні – втрати загарбникові.

3. Більш широко застосовувати Закон Магнітського, який накладає обмеження на поїздки і передбачає “заморозку” капіталів російських держслужбовців, які підозрюються в розкраданнях і порушеннях прав людини. В даний час в списку тільки 30 росіян. Необхідно його збільшити в 30 або 50 разів, і Путін стане дуже непопулярним навіть у Кремлі.

Путін, отримавши (х.з. як, фактично “на халяву”, – ред.) владу 15 років тому, зарекомендував себе майстром перевтілення, перетворюючись з модернізатора в традиціоналіста, з капіталіста в загарбника, з популіста в імператора – все це з метою зміцнення своєї влади, щоб не викликати невдоволення в думці суспільства.

Найгірше, що він зробив – це відчуження від “власного царства” інтелігенції та середнього класу Москви і Петербурга, які змушені через нього залишати країну.

Якщо Путіна потрібно буде змістити, це відбудеться тільки в тому випадку, якщо інша частина країни повернеться проти нього, не обов’язково через те, що він зробив їх біднішими, але через те, що він їх принизив.

Що стосується приниження, то немає нічого кращого його власних голів, і в футболі і на війні. Прийшов час примусити Путіна до гри“, – завершує The Wall Street Journal.

Читайте також:  Чоловік відкрив стрілянину в кафе у Сербії, п’ятеро осіб загинуло

Джерело – http://www.wsj.com/articles/how-to-take-down-putin-1433805122

Шукайте деталі в групі Facebook