facebook

Мережа супермаркетів “АТБ” оголосила про підвищення цін на продукти харчування через коронавірус

Подорожчали продукти так званого борщового набору, цукор, макаронні вироби, пшенична крупа, гречка, борошно, яйця



Мережа супермаркетів “АТБ” заявила про підвищення цін на низку продуктів харчування і товари першої необхідності в умовах карантину, запровадженого в Україні у зв’язку з коронавірусом. Про це йдеться в прес-релізі компанії.

Зокрема, продукти так званого борщового набору (картопля, капуста, цибуля, морква) подорожчали на 35-128%, цукор-на 8%, макаронні вироби-на 9,5%, пшенична крупа на 11%, гречка на 51%, борошно – 5%, яйця – 6%.

Компанія “АТБ-Маркет” пояснює підвищення цін на зазначені товари стрімким зростанням закупівельних цін від постачальників не тільки для торгової мережі “АТБ”, але і для всіх операторів українського ринку роздрібної торгівлі.

Постачальники, у свою чергу, заявляють про зростання витрат виробництва, пов’язаних з прийнятими карантинними заходами. Зокрема, до їх числа належать заборони та обмеження на перебування великої кількості працівників в одному приміщенні. Проблеми з транспортом також вплинули на ситуацію в торгівлі.

Нагадаємо, карантин в Україні за коронавіруса був введений з 12 березня. 17 березня уряд ухвалив низку обмежень, серед яких – закриття метро по всій країні, припинення міжміських і міжобласних маршрутів, заборона перевозити в міському громадському транспорті більше 10 пасажирів за один раз.

Читайте також:  На Волині у жінки з повіки ока витягнули 9 сантиметрового глиста: він ворушився під шкірою (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.