facebook

Нафта дорожчає на очікуваннях зниження її запасів у США

Brent торгується вище за 65 доларів за барель.

1636906



Світові ціни на нафту демонструють позитивну динаміку в середу, 10 червня, на очікуванні інвесторами зниження запасів “чорного золота” в США, свідчать дані торгів.

Станом на 7:25 за Києвом вартість липневих ф’ючерсів на північноморську суміш Brent зросла на 0,58% – до 65,22 долара за барель. Ціна липневих ф’ючерсів на нафту WTI підвищилася на 1,16% – до 60,84 долара за барель.

Пізніше сьогодні, о 17:30 за Києвом, Управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США опублікує дані щодо запасів нафти в країні за тиждень, що завершився 5 червня. Аналітики очікують скорочення запасів за тиждень на 1,720 мільйона барелів – до 475,7 мільйона барелів. Тижнем раніше комерційні запаси нафти в країні скоротилися на 1,9 мільйона барелів, або на 0,4% – до 477,4 мільйона барелів.

Очікування інвесторів зниження запасів нафти в США, і відповідно, скорочення надлишку “чорного золота” на ринку посилилися після публікації в ніч на середу Американським інститутом нафти (API) своїх даних щодо запасів нафти в країні. Згідно з повідомленням, запаси “чорного золота” в США за тиждень, що завершився 5 червня, несподівано знизилися на 6,7 мільйона барелів.

“Різке падіння запасів за даними API пояснює … зростання (цін на нафту, – ред.)”, – зазначає аналітик CMC Markets у Сінгапурі Ніколас Тео.

За словами інвестиційного аналітика Phillip Futures в Сінгапурі Деніела Анга, зниження видобутку нафти в США могло б істотно змінити ситуацію з поставками.

“Ми віримо, що якщо видобуток (нафти, – ред.) у США знизиться, то тоді ми б побачили покращення в ситуації з поставками”, – зазначив він.

Читайте також:  РФ залишилася лідером за обсягами грошових переказів в Україну

Як повідомляв Кореспондент.net, 9 червня нафта дорожчала на очікуваннях інвесторами нових заходів стимулювання економіки Китаю.
За матеріалами: РИА Новости

Шукайте деталі в групі Facebook

Теги: