facebook

У Тернопільській області помер перший хворий коронавірусом

У Тернопільській області підтвердили першу смерть від коронавірусу Covid-19. Помер житель Монастирського району. Хворому було 68 років.

Про першу жертву коронавірусу на Тернопільщині йдеться у повідомленні офіційного каналу Тернопільського штабу для боротьби з Covid-19.

 

“В інфекційному відділені Тернопільської лікарні швидкої допомоги помер хворий на Covid-19. Це житель Монастириського району, села Ковалівка. Чоловікові було 68 років”, – йдеться в повідомленні.

У МОЗ підтвердили смерть тернополянина і висловили співчуття близьким. Також у відомстві зазначили, що проводять роботу з контактними особами померлого.

Відомо, що померлий контактував зі священником на похороні в Заліщиках, який першим захворів на коронавірус.

У священнослужителя з Тернопільщини підтвердили коронавірус 19 березня. Зараз він у важкому стані в реанімації. За даними МВС, після зараження до госпіталізації він устиг встановити контакти з щонайменше 500 людьми



.

Це перша смерть від коронавірусу чоловіка в Україні і четверта загалом. Жертвами коронавірусу також стали три жінки – у Житомирській області, Івано-Франківській та Чернівецьких областях.

Що відомо про поширення коронавірусу на Тернопільщині
Перший випадок інфікування коронавірусом у Тернопільській області зафіксували 20 березня. Захворів 57-річний священник.
Станом на 25 березня у Тернопільській області вже 6 випадків зараження коронавірусом.
Після цього в Тернопільській ОДА проголосували за введення в області режиму надзвичайної ситуації.
Згодом у місті ввели масковий режим, а роботу громадського транспорту зупинили. Маршрутки возитимуть на роботу лише медиків, правоохоронців, комунальників, працівників продуктових магазинів та аптек, працівників органів державної влади.
На в’їздах до Тернополя планують створити санітарно-контрольні пости. Там проводитимуть температурний скринінг.

 

 

Читайте також:  "За спирт я родину украинскую продам": На Київщині затримали прихильника "русского мира". ФОТО

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.