facebook

У Франківську до поліклініки прийшов пацієнт з важкими симптомами,- є підозра на коронавірус

За медичною допомогою до однієї з поліклінік Івано-Франківська звернулася людина, яка нещодавно повернулася із Європи.



За словами міського голови Руслана Марцінківа, у неї важкі симптоми, які мають ознаки коронавірусної інфекції, пише Фіртка.

«Хочу теж звернутися до людей, які прибули з-за кордону: не дотягуйте до моменту, коли у Вас вже двобічна пневмонія, при перших симптомах звертайтеся на гарячу лінії поліклінік, телефонуйте 1580. Вам нададуть кваліфіковану допомогу. Сьогодні теж маємо прикрий випадок – в одну із поліклініку міста Івано-Франківська звернулася людина з такими достатньо поганими симптомами. Вона зараз госпіталізована в обласну інфекційну лікарню. Разом із пацієнтом було троє родичів. Достатньо велика підозра, що там теж є коронавірус», – розповів очільник міста.

Руслан Марцінків порадив людям, які повернулися додому з інших країн місяць слідкувати за своїм здоров’ям та обмежити коло спілкування.

«Відомо, що вірус може проявлятися пізніше, ніж через 14 днів. Сьогодні людина прийшла вже з важкою формою, невідомо зі скількома особами вона ще контактувати. Не нехтуйте своїм здоров’ям та здоров’ям інших людей», – додав мер.

Згідно з інформацією, загалом в області станом на сьогодні зафіксовано вже 60 осіб з підозрою на коронавірус. Вже відомо, що 12 пацієнтів отримали негативні результати.

Нагадаємо, 22 березня до Івано-Франківської обласної інфекційної лікарні госпіталізували жительку Чернієва з підозрою на коронавірус.

Читайте також:  В Україну пробралась небезпечна хвороба, 11-річний хлопчик на межі життя: “Спазми всього тіла і параліч серця”

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.