facebook

Рада Європи: Україна лише частково виконала рекомендації щодо боротьби з расизмом

Європейська комісія проти расизму та нетолерантності Ради Європи визнала зусилля, зроблені українською владою у боротьбі з расизмом

1636911


Рекомендації щодо боротьби з расизмом і дискримінацією не були реалізовані Києвом у повному обсязі, наголошується в доповіді Європейської комісії проти расизму та нетолерантності (ECRI) Ради Європи, опублікованій у вівторок, 9 червня.

Як наголошується в документі, Україна мала створити орган, відповідальний за координацію роботи влади у сфері боротьби з расизмом і дискримінацією, але так цього і не зробила. У комісії Ради Європи зазначили, що коли цей орган буде створений, він повинен опікуватись не тільки національними меншинами, але і всіма іншими уразливими групами. Комісія також рекомендувала широко залучати до роботи органу громадянське суспільство.

Cтатус біженця

Рекомендація стосовно забезпечення чесної та ефективної процедури визначення статусу біженця не була виконана в повному обсязі, зазначається у доповіді. Наголошується, що переведення української міграційної служби під координацію міністра внутрішніх справ не може гарантувати чесну процедуру надання статусу біженця. До того ж не всі співробітники міграційної служби пройшли необхідні тренінги в питаннях чинного законодавства.

Києву також рекомендували створити незалежний орган для розгляду скарг громадян на дії міліції. Європейська комісія порахувала, що створення підрозділів внутрішньої безпеки недостатньо, тим більше, що боротьба з расизмом та расовою дискримінацією не є частиною їхнього мандату.

У ECRI відзначили ініціативи з координації, що були вжиті міністерством культури, але зауважили, що ці заходи здебільшого стосувалися культурної та мистецької сфер. Крім того, міністерство не змогло надати звітів щодо координації заходів.

Джерело: Українська служба DW

Читайте також:  Україна перейшла на зимовий час

Шукайте деталі в групі Facebook