facebook

Смерть від COVID-19 в Тернополі: подробиці

Уражений знаходився в лікарні неповних дві доби, йому проводилося інтенсивне симптоматичне лікування.



Директор інфекційного відділення Тернопільської лікарні швидкої допомоги Ярослав Чайковський розповів про смерть померлого від коронавірусу чоловіка, пише Сегодня в середу, 25 березня.

За його словами, смерть сталася несподівано.

“Пацієнту був поставлений діагноз “коронавірусна інфекція”, і внаслідок цього захворювання він помер сьогодні вранці. Причина смерті – тромбоемболія”, – повідомив лікар.

Він зазначив, що хворий перебував у лікарні неповних дві доби, йому проводилося інтенсивне симптоматичне лікування, а стан не викликав побоювань.

“Він до нас надійшов у стані між середнім і важким. Але після проведеного лікування стан пацієнта покращився, він відчував себе нормально, самостійно підтримував гемодинамічні показники. У нього була достатня сатурація, на рівні 95. Він відчував себе краще, ніж до вступу. Незважаючи на лікування, пацієнту раптово стало погано і настала смерть”, – розповів Чайковський.

Лікар також повідомив, що чоловік проживав один, у нього є дорослі діти – дві доньки. Вони будуть організовувати всі процедури із захоронення.

“Згідно з протоколом, тіло ми замотали в простирадла, які оброблені дезінфікуючим засобом, і закрили в герметичний пакет. Тіло покійного буде упаковано в труну, і, відповідно, рідні зможуть його поховати відповідно до рекомендацій наших епідеміологів”, – підсумував лікар.

Увесь персонал, який контактував із хворим, був забезпечений всіма засобами захисту.

На сьогоднішний день у Тернопільській лікарні швидкої допомоги перебувають троє пацієнтів, у яких лабораторно підтверджено COVID-19. Ще у одного – підозрюють інфікування.

Нагадаємо, жителів Тернополя просять повідомляти про тих, які приїхали з-за кордону, особливо якщо ті не дотримуються двотижневої самоізоляції.

Раніше в Тернополі зафіксували перший випадок COVID-19. Інфекцію знайшли у лікаря-стоматолога, який недавно повернувся з Австрії.

Читайте також:  Сергій Сивохо пoмeр, йому було 54 роки

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.