facebook

Гірше ніж в Італії: в Іспанії стрімко шириться коронавірус, в лікарнях не вистачає місць (відео)

Найбільший світовий спалах коронавірусу в Європі. За останню добу Іспанія стала другою європейською країною, яка за кількістю жертв обійшла Китай, пише ТСН.

Гіршою, ніж в Італії та Китаї, стала ситуація в Іспанії. Країна б’є рекорди за швидкістю розповсюдження вірусу. Захворіли майже 45 тисяч осіб, а 3,5 тисячі померло.

Однак чиновники запевняють, що є й гарні новини. “Кількість нових хворих за сьогодні (24 березня) велика – це майже вісім тисяч людей. Але вона менша за вчорашні дані і те, що було минулого тижня. Крім того, вже більше п’яти тисяч інфікованих успішно вилікувалися”, – каже керівник відділу надзвичайних ситуацій у в Іспанії Фернандо Сімон.

Надзвичайний стан продовжено до 13 квітня, а це означає що й надалі всі навчальні заклади, магазини, ресторани зачинені окрім аптек та продовольчих магазинів.

Люди продовжують масово сидіти вдома та по можливості працювати з дому, штрафи від 500 євро і штрафують. Дуже багатьох компанії були змужені тимчасово звільнити працівників – майже 200 тисячі людей. Уряд обіцяв допомагати, але поки не зрозуміло, як саме.

Це дуже серйозне випробування для медичної системи Іспанії. Адже такої кількості хворих не очікував ніхто. Лікарі скаржаться на нестачу медичних матеріалів: масок, рукавиць, халатів, та власне тестів. “Уряд каже, у нас все є. Це неправда. Наприклад, 300 тисяч тестів на коронавірус. Дуже добре, що ви їх привезли. Але хто їх має проводити? Це робота спеціально навчаних людей. У нас таких обмаль”, – каже лікар швидкої допомоги Луіс Діаз Ізк’єрдо.

Аби виправити ситуацію, Іспанія купить матеріалів на 432 мільйони євро у Китаї. Всі матеріали прибудуть до країни приблизно через вісім тижнів. Китай також планує направити до Іспанії своїх лікарів.

Читайте також:  У Тернополі розшукують рідних прикарпатця, який втратив пам'ять (фото)

Що не можна купити – це місця в лікарнях. У медзакладах масово не вистачає місць, багатьох відправляють додому, якщо не має сильних симптомів. Людей можна побачити на підлозі в лікарнях. Уряд зараз облаштовує готелі та індустріальні приміщення під інфекційні зони.

Страждають також будинки літніх людей, де вірус вбиває десятки людей на день.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.