facebook

“Раптово почав кашляти кров’ю”: медик назвала, що найстрашніше у смерті від коронавірусу

Усі хворі на коронавірус змушені помирати у самотності і стерильній кімнаті.



Про це розповіла лікар-реаніматолог бостонської лікарні Даніела Дж. Ламас, пише Daily Mail.

Жінка зазначила, що смерть на самоті стала одним з найбільш складних аспектів пандемії коронавируса, з яким їй доводилося стикатися.

Одній зі своїх пацієнток, яка страждає також муковісцидозом, Ламас сказала, що її чоловік не зможе відвідувати, тому що правила в лікарні посилені.

“Я дивилася, як змінилися виразу їхніх облич. У пацієнтки дихання прискорилося, і пролунав сигнал тривоги. Її чоловік швидко підніс руку до її плеча, після чого її дихання сповільнилося. Він знав, як її заспокоїти”, – зазначила лікар, додавши, що тепер жінка залишиться на самоті.

В іншому випадку пацієнт спілкувався зі своєю дочкою за допомогою програми Face Time і в цей момент він почав кашляти кров’ю. Чоловіка підключили до апарату штучної вентиляції легенів. За словами Ламас, це може бути останнім, що бачила його дочка.

У ще одному випадку лікар відмовив дочці у візиті до своїх батьків, які перебувають в критичному стані. “Якщо її батьки помруть, це станеться в стерильній лікарняній палаті далеко від близьких людей”, – зазначила Ламас.

За останніми даними, в США від COVID-19 померло 1 143 людини. Всього в країні заразилися 79 082, з яких вилікувалися 1 864.

Читайте також:  У франківських лікарнях померли троє людей, – їх перевірять на COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.