facebook

Українці перестануть платити військовий збір під час обміну валют

Відповідний закон набув чинності з 11 червня.

1637617




В Україні сьогодні, 11 червня, набуває чинності закон, що скасовує 1,5% військовий збір з доходів громадян від операції з купівлі/продажу валюти. Відповідний документ № 381-VIII був оприлюднений в парламентському виданні Голос України напередодні – закон набуває чинності на наступний день після його опублікування.

“Цей документ обумовлений тим, що обмін однієї валюти на іншу не може вважатися доходом фізичної особи, оскільки за такого обміну не створюються додаткові матеріальні цінності, ні в грошовій, ні в іншій формі”, – сказала раніше співавтор законопроекту, депутат від фракції Самопоміч Тетяна Острикова.

Як повідомляв Корреспондент.net, відповідний документ Верховна Рада прийняла 12 травня. Президент України Петро Порошенко підписав закон 8 червня.

Нагадаємо, військовий збір був введений з 3 серпня 2014 року за ставкою 1,5% від об’єкта оподаткування. Його платниками є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, нерезиденти з доходами, отриманими в Україні, і податкові агенти.
За матеріалами: РБК-Украина

Читайте також:  Військовий збір скасують! У Кабміні дали чітке пояснення. Що потрібно знати

Шукайте деталі в групі Facebook