facebook

Три клуби Прем’єр-ліги не отримали атестат на новий сезон

Волинь, Говерла і Металург/Сталь поки що не допущені в новий сезон.

1637613




10 червня атестати для участі в наступному розіграші української Прем’єр-ліги отримали 11 клубів з 14-ти. Отримали атестати Динамо, Шахтар, Дніпро, Зоря, Ворскла, Металіст, запорізький Металург, Олімпік, Чорноморець, Карпати і новачок з першої ліги Олександрія.

Не отримали заповітний документ Волинь, Говерла і донецький Металург.

У семи клубів Прем’єр-ліги є зауваження щодо фінансового критерію, якщо точніше – непогашені борги. Чотири клуби (Зоря, Карпати, Металіст і запорізький Металург) підписали меморандум про погашення заборгованості, завдяки чому й отримали атестат, можна сказати, авансом.

Непідписання меморандуму з боку Волині, Говерли та донецького Металурга фактично сприяло тому, що вони атестат не отримали.

Під заборгованістю розуміється борг перед ФФУ, УПЛ, гравцями і тренерами. Перед Федерацією і Прем’єр-лігою треба розрахуватися до початку наступного сезону, з гравцями і тренерами – до кінця грудня 2015 року. Заборгованість перед гравцями та тренерами – це борги станом на кінець 2014 року (2015 рік не враховується).

Що цікаво, не видано атестат Сталі з Дніпродзержинська, яка претендує на місце Металурга в УПЛ. Ймовірно, це пов’язано з тим, що очікується остаточне рішення власників донецького клубу, після чого Сталь має проходити атестацію за вимогами Прем’єр-ліги.
За матеріалами: football24.ua

Читайте також:  У Болгарії під час футбольного матчу помер спортсмен з України

Шукайте деталі в групі Facebook