facebook

“А чому вона й досі на волі?”: колишня очільниця МОЗ попросила про допомогу в Ілона Маска

Колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун попросила у винахідника та бізнесмена Ілона Маска про домогу у боротьбі з поширенням нового коронавірусу в Україні.



Маск написав у своєму твітері, що його компанія має додаткові схвалені у США апарати для штучної вентиляції легень. “Їх можуть доставити до лікарень в усьому світі в межах регіонів доставки Tesla. Пристрої та доставка – безкоштовні”, – написав він. За його словами, єдина вимога – апарати мають негайно використовуватися для пацієнтів, а не зберігатися на складах.

На це відповіла колишня урядовиця. “Мене звати Уляна Супрун і я колишній міністр охорони здоров’я України. Україні дуже потрібні апарати для штучної вентиляції легень. У нас у відділеннях інтенсивної терапії їх всього 3500, а у наше населення – 37 мільйонів. Будь ласка, допоможіть нам!”, – написала вона.

У свою чергу, голова національного руху “За трансплантацію” Юрій Андрєєв, на своїй сторінці у Facebook, прокоментував цю ситуацію:

“Супрун знову просить!

Так, вам не здалося, вона просить саме апарати ШВЛ в Ілона Маска.

В мене у зв’язку з цим декілька питань:

А як тоді Супрун хотіла розпочати трансплантацію, якщо навіть апаратів ШВЛ в реанімаціях немає? І невже, нарешті, дійшло, що ті столи та візочки, які купила за бюджетні кошти по програмі трансплантація, аж ніяк не допомагають в реанімаціях?

Вона ж була в.о Міністра ОЗ і я їй про ці ШВЛ кричав чи нещодня. А зараз чому раптом припекло? Бо можна знову нагадати про себе, пропіаритись? Це тому вона побігла просити!? Мені одному здається повним маразмом, коли колишня чиновниця, яка мала змогу забезпечити реанімації та освоїла мільярди коштів, просить про допомогу в іноземного бізнесу?”, – написав Андрєєв.

Читайте також:  Замінить Супрун: стало відомо, хто очолить МОЗ

“В мене питання: а чому вона й досі на волі?

Чому після всього, що вона скоїла, а найгірше, що вона зробила – це втратила наш час, бо кожен день бездіяльності МОЗу зкидав нашу країну глибше у прірву все глибше,– вона має нахабність просити ШВЛ? Після того всього, що вона накоїла, не соромно?

Нагадую, що Уляна Супрун – це той В.О. в якого на очах помирали люди в палатках під МОЗом, через які вона 74 доби переступала в буквальному сенсі, йдучи на роботу. Тоді вона про їх життя не думала, а зараз раптом про ШВЛ печеться? really? Гидко! Підло! Безкарно”

До медичного дна нас тягнули всі 30 років і Супрун в тому числі.

Всі міністри винні в ситуації, яка склалася сьогодні, а Супрун ще й гидко маніпулює горем українців, яких сама й довела до цього разом з іншими представниками влади.

Уляно, сиди тихо на карантині, поки не сидиш в іншому місці!” – зазначив Юрій Андрєєв.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.