facebook

Яценюк: Зростання економіки України може початися у 2016 році

Яценюк зазначив, що одним з найважливіших завдань влади України є залучення інвестицій.

1637591




Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк висловив сподівання, що в разі продовження впровадження проведених владою країни реформ, економіка держави повернеться до зростання в 2016 році. Про це повідомляє в ніч на четвер, 11 червня, прес-служба Кабміну.

Завершуючи свою робочу поїздку до США, глава уряду наголосив на необхідності продовжувати реформи – зокрема, енергетичного, аграрного сектора, податкову реформу і боротьбу з корупцією.

“Простого рецепту не існує і швидкого рішення немає. Але сподіваюся, що якщо все буде йти за тим планом, який ми бачимо, – 2016 повинен бути першим роком економічного зростання”, – сказав Яценюк.
Він нагадав, що в офіційних заявах міністрів фінансів “Великої сімки”, МВФ, лідерів G-7 говориться про підтримку реформ, які проводить уряд України.

Яценюк зазначив, що одним з найважливіших завдань влади країни є залучення інвестицій, у тому числі американських, в економіку України.

“Наше завдання – залучити максимальну кількість інвесторів і американські гроші для розвитку української економіки, щоб створювати робочі місця, відновити економічне зростання в Україні”, – сказав він.

Прем’єр зазначив, що однією з цілей його робочого візиту до США була підготовка до інвестиційної конференції, яка буде проведена 13 липня на двосторонньому рівні між Україною та США.

Як збираються реформувати економіку в Україні і Росії – Bloomberg

У ході робочого візиту до Вашингтона, повідомив Яценюк, він з міністром фінансів України Наталією Яресько провели 30 зустрічей за 48 годин. Глава уряду назвав безпрецедентним рівень підтримки України, висловлений в ході зустрічей з керівництвом Сполучених Штатів.

У Вашингтоні глава уряду зустрівся з віце-президентом США Джо Байденом, директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, міністром енергетики США Ернестом Монізом, міністром фінансів США Джейкобом Лью, міністром торгівлі США Пенні Прітцкер.

Читайте також:  Спливла несподівана правда! Олена Зеленська відверто про іншу жінку Зеленського. “Не по собі, коли він з…”

Відбулися також зустрічі з лідерами американського Конгресу, серед яких спікер Палати представників Конгресу США Джон Бейнер, представники Демократичної і Республіканської партій.

Шукайте деталі в групі Facebook