facebook

Працювала з хворими на коронавірус: дісталась до України на таксі, про контакт з хворими прикордонникам не сказала нічого

Жінка, яка працювала в італійській клініці, прилетіла до Румунії літаком, а до України дісталась на таксі. Прикордонникам про контакт з хворими на коронавірус вона не сказала нічого.

Загалом за місяць прикордонники провели скринінг 2,2 мільйона громадян. Проте лише у 52 виявили підвищену температуру.

Жоден з цих 52 громадян, як виявилось після подальшого тестування, не був хворий на коронавірус. Про це розповів в інтерв’ю РБК-Україна голова ДПСУ Сергій Дейнеко.

У Держприкордонслужбі пояснюють: така мала кількість людей з температурою через те, що багато хто з прибулих йшов на хитрощі. Люди п’ють жарознижувальні препарати та приховують важливу інформацію.




“Людина приїжджає, у неї начебто все нормально, а потім через кілька годин вона звертається до лікаря. Зрозуміло, що завдання людини – в’їхати в країну. От у нас був випадок, коли українка, яка в Італії обслуговувала заражених коронавірусом в клініці, прилетіла в Румунію на літаку, а звідти на таксі приїхала в Україну і нічого не сказала. Ось як можна так до цього ставитися, якою потрібно бути людиною – взагалі мізків не мати?”,
– розповів Дейнеко.

Читайте також:  В Італії хворих на коронавірус лікуватимуть ліками проти СНІДу

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.