facebook

Біля Артемівська снайпери терористів влаштували засідки

Бойовики намагалися влаштувати засідки біля населених пунктів Луганське, Розсадки, Миронівський Артемівського району Донеччини для неочікуваних обстрілів українських бійців



1401710852-8534-terroristyi-boeviki

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив координатор групи “Інформаційний спротив”, народний депутат Дмитро Тимчук.

“В районі н. п. Луганське, Розсадки, Миронівський, крім “традиційних” денних обстрілів з мінометів і нічних – з бронетехніки (використовуються заздалегідь обладнані позиції для танків, які вночі виходять на дані позиції й відкривають прицільний вогонь – зазвичай по 5-6 снарядів – по заздалегідь розвіданих цілях), бойовики зробили низку спроб влаштувати засідки на передньому краї, в тому числі снайперські, для неочікуваних обстрілів з близьких дистанцій позицій українських військ”, – зазначив Тимчук.

Він наголосив, що в цілому російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують здійснювати активні обстріли позицій українських військ, використовуючи, крім піхотних озброєнь, ствольну (122-мм і 152-мм) і реактивну (РСЗВ) артилерію.

“На Приморському напрямку в районі Широкиного і північніше даного н. п. бойовики використовували 120-мм і 82-мм міномети (у тому числі в мобільному варіанті на базі автомобілів УАЗ-469 і ГАЗ-66). Крім того, зафіксовано застосування 152-мм артилерії (по українським позиціям працювала одна шоста гарматна батарея)”, – зауважив координатор групи “Інформаційний спротив”.

В районі населених пунктів Дослідне, Водяне і на південь від Авдіївки протягом минулих діб, після того, як по українським позиціям тричі відпрацювали 122-мм гармати-гаубиці Д-30, до переднього краю висунулися дві бронегрупи терористів (1-2 танки і 3-4 ББМ кожна), які прицільно обстріляли передові позиції українських військ. Після відкриття силами АТО вогню у відповідь бронегрупи відступили в бік Спартака, під прикриттям мінометного вогню і вогню з АГС-17.

За інформацією Тимчука, північніше Авдіївки (район Ленінського, Новгородського) бойовики кілька разів відкривали вогонь зі 120-мм і 82-мм мінометів, АГС-17, завдавши кілька ударів 122-мм артилерією.

“Зосереджені в районі Стаханов, Ірміно – Кіровськ – Фрунзе бандформування протягом минулої доби методично обстрілювали позиції українських військ на Попаснянській ділянці (включаючи Золоте). Бойовики використовували колишню тактику – вихід піхотних груп на “нейтральну смугу” з вогневими нальотами зі 120-мм і 82-мм мінометів, також фіксувалися спроби спільних дій бронетехніки і ЗУ-23-2″, – додав нардеп.

Читайте також:  "Путін в глухому куті": українська розвідка - про те, чи визнає російський диктатор поразку у війні проти України

Шукайте деталі в групі Facebook