facebook

“Могилу не хочуть копати навіть родичі”: померла від коронавірусу продавала молоко в Тернополі та довго хворіла

У Тернопільській області померла ще одна хвора від коронавірусу. Жінці було 57 років, вона мешкала на хуторі в Козівському районі, на життя заробляла тим, що у Тернополі на базарі продавала молоко.



Про це пише te.20minut.ua.

Відомо, що жінка хворіла три тижні, проте хворобу вона переносила ходячи. Покійна багато кашляла, проте була змушена працювати, щоб заробити собі на життя. Відомо, що жінка перед смертю продавала молоко у Тернополі на ринку.

Знайомі покійної Надії розповідають, що під час хвороби вона ходила у селі Будилів, була у сільській раді та магазинах. Дорослі діти проживали окремо – син з сім’єю у Козові, донька – у Тернополі, працює медсестрою у приватного стоматолога. Коли діти востаннє контактували з матір’ю – наразі невідомо.

“Надя їздила до Тернополя, там продавала молоко, – запевняють місцеві мешканці, які просили не називати їхніх даних. Редакції вони відомі. – Три тижні тому була в сільраді. Казала, треба терміново погодити знаки, бо лягає в лікарню. Почувалась погано, казала: “Щось мене мучить всередині. Сильно кашляла”. Чи лягла одразу в лікарню – навряд, бо часто бачили її в селі. Ми всі просто, як прибиті зараз. Що робити? Що з нами буде?”, – сказала односельчани жінки.

Заступник голови Козівської райради Роман Солтис розповів, що жінку повинні сьогодні, 3 квітня, поховати За його словами, це було проблематично зробити, бо копати могилу покійній та опускати трупу відмовлялись навіть її родичі. Районна влада сама шукала автомобіль та надавала усім захисні костюми. Похороном жінки займається її син.

Як відомо, у Козівську центральну районну лікарню пацієнтка поступила 30 березня. Далі в неї підтвердили COVID-19, повідомляє Тернопільський штаб для боротьби з коронавірусом. Перебувала жінка в реанімаційному відділенні Козівської лікарні у важкому стані. За словами директора лікарні Богдана Маркевича, у пацієнтки була пневмонія, її підключили до апарату штучної вентиляції легень. Ні з ким із-за кордону вона не контактувала. Померла пацієнтка о 20 годині 2 квітня.

Читайте також:  Українців закликають розглянути можливість тимчасового виїзду з країни

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.