facebook

Коронавірус створили люди: лікар вказав на тривожний нюанс

Коронавірус вже уразив 1 млн людей на планеті



Відомий чеський молекулярний генетик і вірусолог Соня Пекова впевнена, що не можна виключати той варіант, що коронавірус, який став причиною пандемії в світі, міг бути створений штучним шляхом.

Про це вона розповіла в інтерв’ю “Радіо Свобода”, передаетНАРОДНАЯ ПРАВДА.

“Я вважаю, що цього не можна виключати. Він веде себе дуже незвично. У світі є кінцеве кількість вірусів, що заражають людей. Ми зазвичай можемо за симптомами хвороби приблизно вгадати, який її викликає вірус. Звичайно, не на 100%, але ми можемо сказати: якщо симптоми виглядають ось так, то це, швидше за все, якийсь із вірусів грипу, коли пронос – інший тип вірусу, коли висип – ми шукаємо герпесвіруси. Тому, коли ми знаємо, що хвороба викликається коронавірусом, у неї буде певну течію. Але у цього коронавіруса зовсім інша картина, це ніби новий тип хвороби”, – каже вона.

За словами вірусолога, у зворотному її навіть не переконує стаття американських вчених, де стверджується, що штучне походження цього вірусу повністю виключено.

“Ця стаття вийшла в дуже авторитетному журналі Nature Medicine. Вона, безсумнівно, дуже добре і ретельно написана. Проте вона цілком присвячена структурним геном цього вірусу і ні словом не згадує його регулюючу область. Індійські вчені, до речі, знайшли структури, схожі на структури ВІЛ, як структурної частини вірусу – наскільки це відповідає дійсності, я вам сказати не візьмусь. Але, як би те ні було, стаття в Nature Medicine взагалі не розглядає регулюючу область даного коронавіруса, а мені здається, що зміна в генокодові цього вірусу знаходиться якраз в цій регулюючої області”, – уточнює Пекова.

Читайте також:  У МОЗ зробили нову заяву щодо поширення COVID-19 в Україні

Нагадаємо, напередодні прем’єр-міністр України Денис Шмигаль негайно звернувся до українців і оголосив про посилення карантинних заходів через коронавіруса COVID-19. Одне з обмежень — забороняється пересуватися по вулицях більше 2 осіб, за винятком супроводу дітей.

Відзначається, що за останню добу в Києві від коронавирусной інфекції COVID-19 померли дві жінки 56 і 69 років.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.