facebook

Коронавірус візьме паузу, але не через карантин: інфекціоніст дав прогноз щодо пандемії

Найближчими місяцями кількість інфікованих коронавірусом у світі почне зменшуватися, але не через карантин, а через “природну хвилю самої епідемії”.

Про це в коментарі OBOZREVATEL сказав лікар-інфекціоніст, колишній директор Центру здоров’я Володимир Курпіта. За його словами, це означає, що насамперед COVID-19 заразилися найбільш чутливі групи населення, а тепер ця тенденція починає послаблюватися.

“Найближчими місяцями кількість інфікованих зменшиться, але не через карантин. Він впливає на розтягнення періоду самого зараження вірусом, а не на загальну кількість інфікованих. Піка поки не досягнуто, але в окремих країнах справді зменшується кількість нових випадків. Подібну картину переживатимуть всі країни десь за 2-2,5 місяці після початку реєстрації перших випадків. Це радше природний перебіг хвилі епідемії, коли здебільшого заражаються найбільш чутливі групи населення”, – пояснив лікар.



За його словами, поки що рано говорити про те, що COVID-19 втрачає свою агресивність або зменшується його заразність.

“На жаль, потішити поки нікого не можу. Геном вірусу постійно оновлюється, розшифрування відбувається щотижня. Однак літо стане етапом перепочинку, бо люди не так часто збираються разом. Чисте повітря, сонце, вітер – все це зменшить поширення вірусу на якийсь час”, – підсумував Курпіта.

Читайте також:  В курортній частині Прикарпаття викрили ще один бордель

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.