facebook

Коломойський блокує отримання грошей МВФ, без яких на Україну чекає катастрофа — Богуш

Без кредиту Міжнародного валютного фонду, отримання якого блокує олігарх Ігор Коломойський, на Україну чекає катастрофа.



Про це в ефірі “Прямого” заявив політичний аналітик Денис Богуш.

“Треба зрозуміти, що у Коломойського і в його людей, які з ним у різних схемах, вже дуже серйозна ситуація у світі. Деякі країни відкрили проти нього справи різні, і для Коломойського дуже важливо, щоб хоча б в Україні в нього все вийшло з ПриватБанком. Тому що, поки його президент і його люди у Верховній Раді, він ще може з ПриватБанком щось зробити.

Але для того ж президента і для країни дуже важливо, щоб нам дали допомогу (МВФ – ред.). Зеленський навіть просив депутатів про те, щоб вони за це проголосували. По-перше, тому ж Валютному фонду потрібно віддати гроші у другій половині року. А головне, що просто в України немає грошей на пенсії та соціальні виплати вже на три місяці. Тобто такий великий дефіцит бюджету, що без цих грошей нам нічого робити”, – сказав експерт.

Богуш додав, що сьогодні лобі Коломойського у парламенті робить усе, щоб банківський закон, прийняття якого вимагає МВФ, не був ухвалений.

“Але у Коломойського є своє лобі у Верховній Раді. Він же за них платив гроші, і зараз вони відробляють ці гроші. І їм байдуже на Україну, на кризу. Це буде реальна катастрофа. І зараз катастрофа: люди не працюють, дуже багато лишилися без роботи, багато закритих підприємств, і через місяць будуть голодні бунти. Тобто у людей фізично немає грошей просто на їжу. А тут, якщо не буде допомоги Валютного фонду, то у нас точно буде дефолт”, – резюмував політтехнолог.

Читайте також:  У МОЗ назвали нові правила організації навчання у школах: деталі

Раніше повідомлялося що до так званого “антиколомойського” законопроєкту подали майже 6000 правок до розгляду проєкту закону у другому читанні.

Нагадаємо, що Верховна Рада на позачерговому засіданні сьогодні, 30 березня, схвалила так званий антиколомойський закон.

Також лідер партії “Європейська Солідарність”, п’ятий президент Петро Порошенко після погоджувальної ради наголосив, що жоден інвестор, жодна міжнародна фінансова організація не буде вкладати гроші в Україну, якщо буде ризик, що ці гроші виведуть через механізми компенсації колишнім власникам збанкрутілих банків. Фракція “Європейська Солідарність” буде голосувати за так званий банківський закон, який є головною умовою продовження співпраці України з МВФ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.