facebook

“Як він міг загинути?” Смерть 30-річного киянина з підозрою на коронавірус вразила близьких

У Києві помер 30-річний Кирило Абанін, у якого запідозрили коронавірус. Хлопець не дожив до свого дня народження кілька діб – 9 квітня йому б виповнився 31 рік.

Про його смерть повідомила його дівчина, тренерка з фітнесу Валерія Вьюшина. Вона написала, що у Кирила п’ять днів трималася температура під 40. Вони тричі викликали швидку, але лікарі відмовляли в госпіталізації. Тільки втретє їй вдалося наполягти на тому, щоб його забрали в лікарню.

Сама Валерія була дуже обурена тим, що лікарі третин швидкої наполягали на тому, щоб Кирило ще три дні побув удома.

“Ось такий вердикт на сьогодні. Три швидкі і жодна з них не діагностувала, зокрема приватна, і навіть не постаралася! П’ять днів температура 40! Кашель просто дикий, не перестаючи! І остання швидка посилено намагалася нам відмовити в госпіталізації, мовляв, ще посидьте три дні і пийте противірусне”, – написала вона Instagram.

Врешті хлопця забрали в лікарню №4 Києва, в реанімацію. Комп’ютерна томографія виявила двосторонню пневмонію.

Однак Кирилу ставало все гірше, він був підключений до апарату штучного дихання. Як розповіло OBOZREVATEL джерело в КМДА, хлопець був у такому стані, що довезти його до Олександрівської лікарні було неможливо.

А в Центрі серця є мобільний ЕКМО (штучні серце і легені). Кирила підключили до цієї апаратури просто у палаті лікарні №4 і перевезли в Центр серця 24 березня. Тоді ще директор Інституту Борис Тодуров на своїй сторінці в соцмережі повідомив, що до них потрапив пацієнт із підозрою на коронавірус.



Однак через тиждень Кирило помер. 7 квітня його мали поховати.

Експрестест, який зробили Кирилу ще в лікарні №4, показав негативний результат. Пізніше йому провели лабораторне тестування. Однак у лабораторному центрі Києва OBOZREVATEL сказали, що тест виявився негативним.

Читайте також:  В Україні зарплати знижуються і не встигають за інфляцією: Де ситуація найгірша

Один із знайомих Кирила розповів, що хлопець нікуди останнім часом за кордон не виїжджав. В основному працював з дому, але перед тим як захворіти виходив в офіс.

Був спортсменом і бігав марафони
Як розповіли OBOZREVATEL друзі Кирила, він закінчив Українсько-американський гуманітарний інститут “Вісконсінський Міжнародний Університет (США) в Україні”.

“Навчався на менеджера зовнішньоекономічної діяльності. Він був дуже веселий хлопець, душа компанії. І дуже розумний”, – розповіла про нього його колишня однокурсниця.

Кирило кілька років тому працював помічником власника журналу Platinum, керував відділом. Колеги кажуть, що він був завжди дуже лояльним до людей.

“Я повірити не можу, Кирило… Він дуже добре ставився до людей. І був спортсменом, бігав марафони. Він ніколи не скаржився на здоров’я. Як він міг загинути від цього вірусу?”, – написала OBOZREVATEL ще одна його колишня колега.

Судячи з фото на сторінці Кирила, він справді брав участь у марафоні у Києві. До того ж любив подорожі.

“Ми з ним були знайомі зі школи. Останнім часом Кирило займався крос-фітом, був міцним, спортивним. Його дуже поважали друзі, ніколи за ним ніякої підлості не було помічено. Веселий, у нього чудове почуття гумору… було. Важко в це повірити, біда”, – поділився з нами його колишній однокласник.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.