facebook

Вчені з’ясували, як вірус MERS передався людині від кажанів

Вчені виявили у вірусі дві мутації, які відрізняють “людську” версію MERS від тієї виявленої у кажанів.

1638075




Тhe Journal of Virology опублікував статтю, автори якої зуміли виявити в коронавірусе MERS, який став причиною поширення в Південній Кореї близькосхідного респіраторного синдрому, дві мутації, які, на думку дослідників, забезпечили можливість передачі вірусу від кажанів до людини.

Раніше вчені висували гіпотезу про те, що вірус MERS передався людині від кажанів, крім того, серед його носіїв зустрічалися і верблюди. Проте фахівцям було неясно, як саме коронавірус передався від тварин до людини.

Тепер вчені зуміли виявити у вірусі дві мутації, які відрізняють “людську” версію MERS від виявленої ​​у кажанів, а також сприяли активації вірусу людською протеазою – ферментом, який розщеплює пептидні зв’язки між амінокислотами в білках.

Автори роботи впевнені, що їх відкриття значно допоможе фахівцям у подальшому вивченні вірусу і розумінні шляхів його еволюції.

102 людини померли від коронавірусу в Саудівській Аравії

Вперше вірус був виявлений в 2012 році в Саудівській Аравії, і лікування спричиненого ним захворювання досі знайдено не було. В результаті поточної спалаху близькосхідного респіраторного синдрому в Південній Кореї померло 10 осіб, а заразилися – понад  100.
За матеріалами: Газета.Ru

Читайте також:  В Андах знайшли три нові види ящірок

Шукайте деталі в групі Facebook