facebook

До Києва з ОАЕ прибув літак із 113 українцями та медичним вантажем на борту

За дорученням Глави держави Володимира Зеленського Служба безпеки України у співпраці з партнерами з Об’єднаних Арабських Еміратів та дипломатами обох країн забезпечила повернення на Батьківщину 113 громадян України, які не змогли раніше вилетіти з ОАЕ. Літак приземлився у міжнародному аеропорту «Бориспіль» 10 квітня.

Як наголосив Голова Служби безпеки України Іван Баканов, це стало можливим завдяки тісній співпраці СБУ, Вищої ради національної безпеки ОАЕ, Посольства ОАЕ в Україні та Дипломатичної місії України в Абу Дабі, а також іншим органам державної влади обох країн.          За сприяння іноземних колег чартерним рейсом також доставлено першу партію гуманітарної допомоги Україні від ОАЕ загальним вантажем 10 тонн для боротьби з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Зокрема, йдеться про засоби індивідуального захисту: 15 тисяч медичних халатів, 20 тисяч захисних масок, 500 тисяч рукавичок, 30 тисяч пар захисного взуття, 15 тисяч комбінезонів та 6 тисяч літрів дезінфікуючого засобу.



Гуманітарний вантаж отримано без залучення коштів державного бюджету України. Всі засоби захисту будуть безпосередньо передані вітчизняним лікарням та медикам. Голова СБУ Іван Баканов подякував партнерам з Об’єднаних Арабських Еміратів та Посольству ОАЕ в Україні за допомогу та підкреслив, що це яскравий приклад міжнародної взаємодії в ситуації, коли всі країни протидіють новому виклику світового масштабу. Посол ОАЕ в Україні Салем Ахмед Аль-Каабі в свою чергу зазначив: “Об’єднані Арабські Емірати ведуть боротьбу з коронавірусом на території власної держави. Проте, не дивлячись на це, ми знайшли можливість допомогти Україні. Адже український народ завжди був і є для нас дружнім партнером”.

Читайте також:  20-річного розшукуваного франківця виявили мертвим в Києві

Шукайте деталі в групі Facebook