facebook

Поляки у захваті від «Мрії»: найбільший літак світу доставив 7 млн масок

Сьогодні, 14 квітня, найбільший у світі транспортний літак Ан-225 «Мрія» доставив до Варшави вантаж медичного обладнання з Китаю для боротьби з епідемією коронавірусу.

Літак прибув до польської столиці о 10:57 за київським часом. Аеропорт імені Шопена вів пряму трансляцію приземлення на своїй сторінці у Facebook, у піковий час її дивилися понад 81 тисяч людей! У більшості поляки були у захваті від українського літака і дякували за допомогу.

Ще минулого тижня керівництво аеропорту закликало шанувальників авіації у зв’язку з карантином не приїздити зустрічати Ан-225 «Мрія».

Як пише у Facebook спотер та знавець авіації Юра Танчин, Рейс Київ (Гостомель)-Тяньцзінь-Варшава виконаний на замовлення, здійснене польськими гірничо-металургійним комбінатом KGHM Polska Miedż та нафтовим концерном Grupa Lotos.

«Заповнений по вінця літак Ан-225 вирушив з Китаю. До кінця тривала боротьба за завантаження, що, насправді, було непростим завданням. Це перша операція цим літаком у боротьбі з COVID-19, на черзі Франція та інші», – написав у Twitter голова правління польської компанії KGHM Polska Miedź S.A. Марцін Хлудзінський.

Літак привіз до Польщі 7 млн медичних масок типу Р2, кількасот тисяч захисних комбінезонів і кількасот тисяч захисних шоломів. Загалом «Мрія» доставила у Польщу з Китаю 400 тонн медичних засобів та обладнання для боротьби з епідемією коронавірусу.

Це третій в історії візит до Польщі і перший до Варшави. Раніше Ан-225 виконував замовлення для сусідів у 2003 та 2005 роках.

Нагадаємо, за останню добу у Польщі було підтверджено 260 нових випадків коронавірусної інфекції. Загалом у Польщі інфіковані 6934 людини, померли 245 осіб.



Читайте також:  Злочин без кордонів: У Польщі вбили 26-річну українку, поліцейські шукають вбивцю в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.