facebook

Світ налаштований проти Росії: Путіна вирішили змусити піти з України

Президент Франції Еммануель Макрон закликав главу Росії Володимира Путіна припинити вогонь на сході України, аби весь світ міг зосередитися на боротьбі з пандемією коронавірусу.

За його словами, він уже досяг домовленостей із трьома з п’яти постійних членів Ради Безпеки ООН щодо підтримки заклику останньої до глобального перемир’я. Тепер таку ж згоду сподівається отримати і від лідера РФ, повідомляє Reuters.

“Я говорив із ним на початку цієї ініціативи. Нині буду робити це протягом найближчих декількох годин. Думаю, що, безумовно, президент Путін погодиться, і в той день, коли він скаже, що ми це зробимо, ми зможемо провести відеоконференцію та передати цей заклик всьому світу”, – сказав Макрон.



Зазначимо, що 23 березня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш закликав до світового перемир’я, попередивши, що в країнах, розбитих війною, системи охорони здоров’я розвалилися, а невелику кількість медичних працівників, які залишилися, часто спрямовували у зони бойових дій.

Макрон же заявив, що президенти Китаю та США Сі Сі Цзіньпін і Дональд Трамп, а також прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон підтвердили, що вони підтримають таке прохання.

Водночас французький лідер підкреслив, що сподівається забезпечити й відповідну згоду президента Росії Володимира Путіна у найближчий час.

Читайте також:  Інтриги та оцінки: "Eurovision 2017" закінчилось... Чекаємо "Eurovision 2018"? (ФОТО+ВІДЕО)

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.